FRENCİ ÖMER


MUTLULUĞU SOSYAL MEDYADA ARAYANLARA NASİHATLER

SOSYAL MEDYA AİLE YAPIMIZA ZARAR VERİYOR.


50 yıl evvel Amerika’da ve gelişmiş ülkelerde sosyal bir sorun haline gelen sosyal medya kullanılma amacı farklılaştıkça içinden çıkılmaz bir girdaba hatta kaosa dönüşüyor.

Evli insanlar var sanal alemde. Facebook, instagram veya başkaca sosyal platformlarda.  Özellikle elin ayağın çekildiği saatlerde tuhaf işler oluyor bu platformlarda . Bana ulaşan şikayetler ve şahit olduklarımla herkesin anlayacağı dilde toparlamaya çalışalım bu pis çukuru size.

Farklı sayfalarda ve gruplarda çöreklenmiş bu evli kadın veya erkekler resmen av arıyorlar.  Bazı dertli kadınlar ve erkeklerin yazdıkları hep aynı şey. Mutsuzum, Aşksız ama medeni hali EVLİ. Duvarına bakıyorsun hep dertli paylaşımlar, arabesk paylaşımlar. Yani kısacası huzuru yokmuş. 

Soruyorsun ne derdiniz var cevap “ Yaşamak istemiyorum..” 

Neden diye soruyorsun. “Benim mutsuz giden evliliğim var. “

Yaşını soruyorsun, 35 diyor veya 30 veya 45 ortalama BU ..

Nedir derdiniz? “ Eşimle anlaşamıyorum.” Diyor.

Neden diyorsun anlatmaya başlıyor. “ Artık sevmiyorum.  10 senedir evliyim 3 tane çocuğum var. Ama yapamıyorum, Ayrılmak istiyorum. Kurtulmak istiyorum .  Çocuklarım için katlanıyorum.” Diyor.

Haklısınız bazı kadınların eşleri sabahlara kadar köpek gibi çalışırken siz faceden yalan dolan erkeklerden özelinize gelen aşk sözcüklerini okuyorsunuz, FOTOĞRAFINA yapılan iltifatlara kanıyorsun, yeri geliyor numaranı veriyorsun telde konuşuyorsun. Eşini kendini hatta çocuklarını unutuyorsun. Kadın 40 yaşında erkek 22 yaşında. Sen evladın yaşındaki kişiyle aşk yaşıyorsun. Sonra da ben mutsuzum. Ben ayrılmak istiyorum, der durursun..

Bu sanal alemde kaç insanın yuvası yıkıldı, kaç tane ocaklar söndü, kaç çocuk anasız babasız kaldı bilen yok. Ama  Ben yazmazsam sen yazmazsan kim görecek bu yanlışları ...

Bazı erkeklerde aynı hemen hemen. Adam evli barklı gül gibi hanımı vardır belki de. Değerini bilmez ama anasının yaşındakine, kızının yaşındakine sanalda yavşaklık yapıp durur. Mutsuzum diyenler sizlere yazıklar olsun ulan. Binlerce görme engelli, binlerce özürlü, yatalak hasta bile çok şükür deyip “mutluyum “ diyebilirken ...sizler ( her iki cinste ) ailenizin, eşinizin çoluk çocuğunuzun değerini bilmezseniz. Daha çok mutsuz kalırsınız.

O YÜZDEN KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN VE EVLİ ERKEKLER, BAYANLAR YUVANIZA SAHİP ÇIKIN HE MUTLU DEGİLSENİZ BAZI ŞEYLER YÜRÜMÜYORSA O ZAMAN AYRILIN. ONDAN SONRA KİMİ SEVMEK İSTİYORSANIZ SEVİN. HEME DE SOSYAL MEDYA İSİMLİ BATAKLIKTA MUTLULUK ARAMAYIN. 

VESSELAM .....