İrfan Yormaz


NAİL HOCA MUTLAKA FARK ETMİŞTİR

Gebze Ticaret Odası’nda komiteleri ve meclisi belirleyecek seçimler 4 Ekim’de gerçekleşecek.


GTO’da kentin sevgilisi haline gelen ve her sohbetimizde artık Gebze’yi Ankara’da temsil etmesi gerektiğine inandığım Nail Çiler hocam 3 dönemdir başkanlık koltuğunda.

Çiler hoca 4. Dönemde de göreve talip oldu. Ama bu kez bir farkla.

İlk önce geçtiğimiz hafta kendisini makamında ziyaret eden bölgemiz iş dünyasının ihracat şampiyonu Dal TemaPark’ın sahibi Özcan Dal başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı.

Ardından Nail bey ile uzun yıllardır birlikte görev yapan Gençlik hareketi komite seçimlerinde başkan ile birlikte hareket etmeyeceklerini açıkladı.

İlk önce Özcan Dal, ardından da gençlik hareketi dün itibariyle Gebze Ticaret Odası seçimlerinden çekildi.

Nail Çiler’in 4. Dönem görev yapması kesinleşti.

Ama burada çok ince ve önemli bir noktayı herkes kaçırdı. Sanıyorum bu durumun farkında olan tek isim ise Nail Çiler.

İlk olarak Özcan Dal’ın Değişim hareketi, sonrasında ise Gençlik hareketi yapılanmasının Nail hocaya önemli bir mesaj verdiği ortada.

Hem Özcan Dal hem de Gençlik hareketinin içinde yer alan isimlerin kentin önemli dinamiklerinden olduğu kuşkusuz bir gerçek. Bu isimlerin adaylık yarışı içine girmesi veya muhalif olarak tavır göstermesi azımsanacak bir durum değil.

Demek ki GTO’da bir şey istendiği gibi gitmiyor. Demek ki GTO üyelerinin bir kısmı mevcut durumun düzeltilmesi yolunda adımlar atılmasını bekliyor. Alınan mesaja göre üyelerin Nail Çiler’den beklentileri var.

Nail Hoca bu kentin en önemli isimlerinden biri. 15 yıldır Gebze Ticaret Odası Başkanı. Gebze’nin il olması gerekliliğini benimle birlikte her platformda dile getiren isimlerden biri. 82. İl Gebze olsun. Gebze’nin kaderi değişsin diyen bir isim.

Öncesinde ise bir eğitimci. Yıllarca Gebze’de öğretmenlik yapmış ardından Gebze’nin ilk özel dersanesini kurmuş bir isim. 50’li yaşlarda Otan Dersanesi öğrencileri el kaldırsın desem Gebze’nin yarısı el kaldırır.

Nail hocanın yönetim kurulu başkanı olduğu Görtan Otomotiv’de sektörünün en başarılı müesseselerinden biri. Hepimizin yüreklerinde sıcaklığı duran bir insanın hayatında yaşayabileceği en acı vaka ile yüz yüze gelmiş ve ayakta durabilmiş bir isim Nail hoca.

Ve bugün Gebze için, Gebzeli sanayiciler, iş insanları, ticaret erbapları, tüccarlar, kobiler, yerel basın için çok daha fazla şeyler yapabilecek bir durumda kendisi.

Zaten Gebze için yapılabilecek her şeyde en önde olmayı yaşam biçimi olarak seçmiş. 15 yıllık süreçte yaşlanmış ama yorulmak nedir bilmeyen biri Nail hoca.

Gebze Ticaret Odası seçim tarihinin ilan edilmesinin ardından yaşanan süreci en iyi değerlendiren, gereken mesajları en iyi şekilde analiz eden Nail Çiler başkanın 4. Dönem için atacağı adımları, seçim sürecinin gelişmelerini hep birlikte görüp değerlendireceğiz.

Son olarak muhalif kanada da bir mesaj verelim. KOTO seçimleri yakın zamanda gerçekleşecek. KOTO başkanlık koltuğuna aday olan İbrahim Bıyıklı tam 1 yıldır seçimler için gece gündüz çalışıyor. Kazanır veya kaybeder ama tam 1 yıllık süreçte tüm üyeleri kapı kapı gezerek neden aday olduğunu neler yapmayı planladığını anlatıyor. Seçim takvimi aylar önceden biliniyor. Eleştirilerinizde haklı olabilirsiniz, fakat GTO gibi bir kurumun yönetiminde söz sahibi olmak için ilk yapılması gereken teşkilatlanmaktır. 3 günde aday olup 10 günde sandığa gitmek akıl karı değildir. Önerim; eğer eleştirdiğiniz konularda her hangi bir değişiklik yaşanmaz ise seçim çalışmalarına takvimi takip ederek en az bir yıl önce başlamanızdır.

Tekrar bu satırlarda buluşuncaya kadar cebiniz, gönlünüz ve beyniniz hep dolu olsun.