İrfan Yormaz


PARTİLER ÇOCUK DOĞURMAZ. BU GENÇLERİN HEPSİ BİZİM.

Uyuşturucu batağına düşmüş bir genci sadece bizim gibi düşünmüyor diye linç ediyor, kınıyoruz. Onu bu ölüm tuzağından kurtarmak aklımıza bile gelmiyor.


Siyaseten geldiği pozisyonu kavrayamamış belki de arsızca elindeki imkânlarla ne yaptığını bilmeden, hayatını kaydıracaģı kötü bir alışkanlığın esiri olmuş bir gencin uyuşturucu kullanırken çekilmiş görüntüleri sosyal medyada paylaşılıyor.

Yazık ki olayı tamamen siyasi boyuta taşıdık. Halbuki o evladı mensubu olduğu parti doğurmadı. O genç bizim gencimiz. Onun şuan bizim yazdıklarımız nedeni ile hıçkıra hıçkıra ağlayan bir annesi var.

Kullanılan maddenin bu ülkenin gençlerin en büyük düşmanı olduğunu görmeden, uyuşturucu batağına düşmüş bir genci sadece siyasi tercihi nedeniyle linç ediyoruz.

İnsanî tüm duygularımızı kenara itmişiz. Aslında acınası bir hale düşmüşüz. Biz ne zaman bu hale geldik. Siyaseti inşa eden makamların toplumu getirdiği son nokta bu olsa gerek.

Bu gencin annesini, babasını, kardeşlerini ve onların yaşadığı dramı düşünmeden sadece siyasi kinimiz ve siyasi rekabetimizle belkide daha evvel bize veya mensup olduğumuz cenaha yapılmış hadiseleri hatırlayarak bu trajik olay üzerinden nefret saçıyoruz.

Bir genç bulunduğu ekonomik ve siyasi pozisyon ile yolunu kaybetmiş. O zıkkımı kullanarak kendi hayatını ve ailesini perişan ediyor. Ve biz bu manzaradan siyasal malzeme çıkarıyoruz. Yok hiç birimizin birbirimizden farkı.

Bu genç uyuşturucuya nasıl bulaştı? Nasıl temin ediyor? Başka kullanan arkadaşı var mı? Ne zamandır bu illeti kullanıyor? Sağlık durumu nasıl? Bunlar tespit edilerek edinilen bilgiler ışığında dev bir operasyon yapılmalı. Uyuşturucu tacirlerinin eline geçmiş bu genç kurtarılmalı.

Hepimizin çocukları, yakınları gözü dönmüş uyuşturucu baronlarının tehditi altında. Uyuşturucu ile mücadele de en önemli adım " Benim çocuğum yapmaz" demekten imtina etmektir.

İletişim ve teknoloji çağına esir edilen gençlerimizi her türlü gözü dönmüş, vahşi, insanlık düşmanlarından korumak zorundayız.

Lütfen siyaset baronlarının yukarıda yaptıkları seviyesiz kavgalara alet olmayın. Onlar başka gemideler ama biz hepimiz aynı gemideyiz. Bu gençler siyasi partilerin demirbaşı, bayrağı, muridi, malı değil. Hangi partiden olursa olsun bu gençler bizim. Siyaset her şey değil. Partiler amaç değil sadece araç. Eğer partiler bizi insanî hislerimizden koparıyorsa olmaz olsun o koltuklar. 

Evet belki de bu genç daha çok kısa bir süre önce yetmeyen aklı ile sosyal medyada veya hayatın bir başka köşesinde sizin veya bizim inançlarımıza, yaşam tarzımıza, duruşumuza, değerlerimize hakaret etti. Belki de bize küfür etti. Bunları yapmış olması veya mensubu olduğu partinin başka bir mensubunca fiziki veya manevi saldırıya uğramış olmamız bu genci bilmeden, sonunu düşünmeden oynadığı bu ölüm oyununda onu yalnız bırakmamıza sebep olamaz. Onu düştüğü bataklıktan kurtarmak, onun gibi yüzlerce, binlerce genci uyuşturucu tuzağından kurtarmak bizlerin görevi. 

Bu talihsiz gencin küfre, bedduaya değil duaya ve yardıma ihtiyacı var.

Umarım yakın zamanda bu illetten kurtarılır, umarım sağlığına kavuşur. Dilerim uyuşturucu tacirlerinin kirli pençeleri geleceğimizin teminatı evlatlarımızı asla esir alamaz.

CEBİNİZ, GÖNLÜNÜZ VE BEYNİNİZ HEP DOLU OLSUN.