İrfan Yormaz


RECEP BAŞKAN BU İŞİ SEN ÇÖZERSİN.

ÇAMLIK PARKI BATAKHANE GİBİ


Aslında konunun muhatabı Gebze Kaymakamı, Emniyet Müdürü, Belediye Başkanı, Zabıta Müdürü ama bana ve bu kente iş bitirici çözüm adamı lazım. O yüzden lafımda yazımda AK Parti Gebze ilçe başkanı Recep Kaya’ya.

Sayın başkan,

Biliyorsunuz bizim bir Çamlık parkımız var. Hani bir kesimin ismine bile tahammül edemediği için Kurtuluş savaşı kahramanı 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün büstünü çeşitli bahanelerle yerinden söküp aldığı ve zaman içinde İnönü isminin ortadan kalkması ile sadece Çamlık parkı olarak anılan yer.

İşte bu parkı vahşi ve sapkın hayvanlar istila etmiş durumda. Öylesi bir vahşet ki insanlığınızdan utanırsınız.

Malumunuz nereyi bulsa adını Güzide koyan Belediye Başkanımız kent meydanına hiçte güzide olmayan iki kafede ücretler sosyal belediyecilik anlayışı ile örtüşmediği için bu Çamlık parkının içine Güzide Çay Ocağı yaptı.

Pandemi öncesinde Çoban Mustafa Paşa camisinin önünde bulunan bankları mesken edinen kiminin gelini evde istemediği için günü geçirdiği kiminin et pazarı kurduğu bir alan var orada. Caminin önündeki alan fuhuş için müşteri yoklayanların mekanı haline gelmişti. Bizim yaşlı diye hürmet ettiğimiz bazı amcalarda bu tezgaha kurban oluyordu.

Pandemi nedeniyle bu banklar kaldırılınca mekanın yeri değişti. Şimdi bu tayfa mekan olarak Çamlık parkını kullanıyor. Durum sandığınızdan veya benim yazdığımdan daha vahim.

Çamlık parkını sıcak hava nedeniyle istirahat etmek için kullanan, bir nefeslenmek için çamlık parkında mola veren veya Çamlık parkının güneyinde bulunan Güzide Restorana gidip gelen Gebzeli kadınlar, burada oturan asalaklar tarafından taciz ediliyor.

Öyle ki yaşanmış bir hadiseyi anlatıyorum. Bir hanım efendi çarşıda alışveriş yeptıktan sonra Çamlık parkına giriyor. Bir banka oturuyor. Yanına dişleri olmayan gözlüklü önünü bile göremeyen yaşlı bir amca oturuyor ve kadına para uzatıyor. Yüz elli liram var diyor. Neye uğradığını anlamayan kadın ağzına gelen küfürleri edip oradan kaçıyor.

Sevgili Recep Kaya başkanım, nasıl çözülür, nasıl yapılır bilmem ama bu tacizler her gün oluyor. Burayı mesken edinmiş ahlaksızlar ordusu Çamlık parkını kullanmak isteyen herkese potansiyel pezevenk veya orosbu muamelesi yapıyor.

Birinin karısına, kızına , kardeşine hatta ileri gidiyorum sizin veya benim ailemden bir hanım efendiye bu ahlaksızlığı yaparlar ise kan gövdeyi götürür.

Bu kadar net ve açık yazıyorum. Çamlık parkını temizleyin. Kamuya ait bir alanda bu pisliklerin varlığı hem ahlaki hem de toplumsal olarak büyük sorun.

Ben yazdım konu benden çıktı. Şimdi sorunu çözmek için gerekeni bu kentin iş bitirici tek adamından talep ediyorum. Birinin kızına çamlık parkında laf ederler, birinin canına tak eder, kızın genç arkadaşları, babası, abisi, amcası oradakilere odunla meydan dayağı atarsa, birinin kafası gözü kırılırsa sorumlusu siz olursunuz.

Tekrar yazmaya çalışıncaya kadar cebiniz, gönlünüz ve beyniniz hep dolu olsun.