FRENCİ ÖMER


Sosyal medya hayatımıza girdikten sonra;

FRENCİ ÖMER, SOSYAL MEDYA DENİLEN BATAKLIĞA DİKKAT ÇEKTİ.


Yaklaşık 70 yıl evvel insanlığın hizmetine giren, yaklaşık 30 yıldır da Türkiye'de kullanılan internetin en çok kullanılan ayağı sosyal medya platformları.

Maalesef geçtiğimiz yüzyılın sonlarında insan hayatına giren sosyal medya nedeniyle insanoğlu bilincini kaybetmiş durumda. Amerikan yapımı filmlere konu olan internet fenomenliği bir hastalık. İnsanlar sosyal medyada kendilerine oluşturdukları küçücük dünyalarında şiddet ve vahşeti hatta her türlü ahlaksızlığı meşrulaştırıyorlar. 2000’li yılların başında gelişmiş dünya ülkelerini saran fenomen olma hastalığı nedeniyle cinayet işleyen bu cinayetleri videoya çekip ünlü olma peşine düşenler bile var. Cinsel objeli paylaşım ve videolardan bahsetmiyorum bile.

Günümüzde ise internet üzerinden yayılan bu hastalık özellikle genç kuşağı tamamen etkisi altına almış durumda.

Sosyal medya ahlaksızlığın, gayrimeşrunun merkezi haline gelmiş. Gencecik bedenler kendilerini resmen teşhir eder duruma gelmiş.

Toplum sosyal medya nedeniyle tamamen ciddi bir ahlaki erozyon yaşıyor. Hükümetin sosyal meydayı kontrol etme arzusu siyasi bir adım olarak nitelendirilse dahi mutlak olarak çözüme kavuşması gereken bir durum söz konusu.

Sosyal medya çığırından çıkmış durumda. Platformların hali böyle olunca da bunu fırsata çevirenler oluyor. Kız çocukları fenomen olma hevesi ile ne yaptıklarını bilmiyor. Erkek çocuklarının da farkı yok.

Yaşamın içinde tutunamamış kronik hastalar ve sapkın düşünce sahipleri bu zeminden azami faydalanmanın yollarını bulmuş.

Lütfen çocuklarımızı ve gençlerimizi sosyal medyanın pençesinden kurtarmak için yine bu platformlar aracılığı ile bir şeyler yapalım.

Eline saz alan sanatçıyım diye bariz küfürler ediyor. Adına klip deniyor. Bir karış sakalından utanmayan ahlaksızlar sosyal medya üzerinden din bezirganlığı yapıyor. Gençler sosyal medya çılgınlığının içinde örf ve adetlerimize kültürümüze hiçte yakışmayan görsellerle kendilerinden geçmiş şekilde bir beğeni daha fazla nasıl alırım diye hesaplar yapıyor.

Alkol, küfür, şiddet, cinsellik, fuhuş, dolandırıcılık gibi bir çok başlığın acilen ele alınması gereken sosyal medya gençlerimizi tam anlamı ile bir tuzağın içine çekmiş durumda. Hemen önlem alamaz isek kısa bir süre sonra yapacak bir şey kalmayacak.

Sosyal medya yüzünden herkese bir haller oldu. Toplum nereye gidiyor? şaşırmış durumdayım. Daha fenası toplumsal olarak sürüklendiğimiz batağın hepimiz farkında olmamamıza rağmen hiçbir şey yapmıyor olmamız.

Konuya ilişkin bir çok tespitim var. Gözler önüne sermek istiyorum ama inanın terbiyem müsaade etmiyor.

Buradan anne ve babalara, abilere, teyzelere, halalara, dayılara sesleniyorum. Lütfen çocuklarınızın sosyal medya hesaplarını takip edin. Bunu yaparken gençleri ve çocukları baskı altına almamaya dikkat edin. Çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına yine bizler mani olmalıyız.

İnternet ve sosyal medya çocuk bakıcısı değildir. Lütfen biraz dikkat edelim. Kızımın başına bu geldi, oğlum bu ne hale düştü diye dizlerimizi dövmek istemiyorsak lütfen uyarılarımı dikkate alın. En tehlikeli şey benim çocuğum yapmaz demektir. Lütfen bu diyerek kendinizi kandırmayın. Uyuşturucu taciri, pe…..k, katil, hırsız, sapık hepsi bu platformlarda kurdukları tuzaklara düşecek gençleri arıyor.

Gençler, sosyal medya platformlarında, dizi filmlerde gördüğünüz hayatlara özenmeyin. Pahalı hediyeler, giyimler almayın. Size bu yönde yapılacak teklifleri kabul etmeyin. Lüks evler lüks arabalar, kolay para kazanılan hayatlar gerçek değil. Fenomen olmak, layklanmak, beğeni almak hayatın içinde bu kadar önemli olmamalı sizler için.

Sosyal medyanın kontrol altına alınması gerektiğine, Avrupa ve Amerika’da uygulanan güvenlik modellerine bir an evvel geçilmesi gerekiyor. Bu konuda iletişim dairesi başkanlığının ve tüm siyasi parti temsilcilerinin birlikte hareket etmesi taraftarıyım. Sosyal medyayı siyasi gayeler değil, siyaset üstü düşünerek toplumsal yozlaşmayı engellemek, ahlaki çöküntüyü sona erdirmek için kontrol altına alalım.