İrfan Yormaz


SOYLUÇİÇEK ÖLMEDİ DİYE ÜZÜLENLERE

CHP, kronik hastalıklarından kurtulmanın yolunu bulmalı. bu kronik hastalık tedavi edilmez ise tüm vücut hastalık kapacak.


GEÇMİŞ OLSUN SAYIN BAŞKAN

 

Siyasette kazanma hırsı İHTİRAS'a dönüşürse başarı elde etmek mümkün değildir.

Bölgemizde bulunan siyasi parti ilçe başkanları içerisinde en başarılı isim kim deseler, şahsi kanaatim Sayın Cihan Soyluçiçek 'tir.

Soyluçiçek, göreve geldiği günden buyana şahsi ihtiraslarını kenara bırakarak partisi ve yaşadığı kent için mesai harcayan nadir isimlerden biri.

Bu yorucu temponun sonunda geçtiğimiz ay sonunda fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve bir süre hastanede tedavi gören sevgili başkan bir kaç gündür temsil amaçlı olarak programlara katılmaya başladı.

Soyluçiçek'in tedavi gördüğü dönemde uzaktan izlediğim kadarı ile CHP'NİN kronik hastalıkları Çayırova’da depreşti. CHP, kronik hastalıklarını ivedilikle tedavi etmeli. Hastalık tüm vücuda yayılırsa Atatürk’ün emaneti bir parti ortada kalmaya bilir.

Çayırova’da nükseden kronik vakalar öyle boyutlara ulaştı ki  sağlığında başkanın partisi adına yaptığı çalışmalardan dahi rahatsız olanlar tedavi sürecinde başkanın yerine göreve gelecek yeni ilçe başkanını belirleme telaşına düştüler. Aslında kimse alenen bir şeyler yapamıyor ama kahvehane köşelerinde, kıyıda köşede ofislerde kapalı kapılar ardında planlanan ayak oyunlarını partinin mihenk taşı olarak bilinen isimleri engelliyor.

O kadar garip ve vicdan yoksunu, saçma sapan bir hal ki bu durum sanki birileri Soyluçiçek'in ölmesinden medet umar duruma gelmiş gibi.

CHP'NİN kronik hastalıkları vardır. Bunların başında da İHTİRAS gelir. Başarılı isimlerin gelecekte her hangi bir makama talip olabileceği endişesini taşıyan her dönemin adayı, kendine kanaat önderi süsü verenler; çalışkan, parti bayrağı için var gücünü ortaya koyan, vatandaşın sevdiği isimleri potansiyel tehlike görünür ve ilk fırsat bulunca ceketinin eteğinden tutulup aşağı çekerler.

Birileri üzülse de Cihan başkan şükür ölmedi. Allah’ın izni ile yakın zamanda da tamamen sağlığına kavuşacak. Ve kendisine güvenen, destek veren, CHP’nin Çayırova’ya Türkiye’ye hizmet etmesi gerektiğine inanan bir avuç arkadaşı ile kaldığı yerden yerel seçimlerde başarı elde etmek için var gücü ile çalışmaya devam edecek. Bırakın kardeşim bu kör ihtirası. Adam çalışsın. Soyluçiçek başarılı olursa hepiniz başarılı olursunuz. Eğer o da başarılı olamaz ise ayak numaranızı karşınızdakine göstermeye devam edersiniz. 

CHP Çayırova ile ilgili hesapları olan ve bu hesapları gözlerini karartmış arkadaşlara önerim ilk önce partilerinin başarısını temin etmeye çalışmaları. CHP’nin başarısını kendi menfaatlerinden üstün tutmak gibi bir hissiyata sahip olmak gerekir. Bu hiçte kolay bir iş değil. Hele hele de sizin gibi sadece kendilerine oturacak bir koltuk arayanların sayısı artar ise durum CHP için son 20 yıldan pek farklı olmayacak. Aslında Cihan Soyluçiçek , sizin, partinizin ve Çayırova halkı için bulunmaz bir fırsat. Siz evinizin balkonuna çıkıp çay yudumlarken adam Çayırova’yı karış karış adımlıyor. Daha ne istiyorsunuz. Ya destekte vermeyin. Sahipte çıkmayın. Yanında da olmayın ama yalancıktan arada bir hiç olmazsa ilçe binasına uğrayın, haftada 15 günde bir telefon edin başkanınıza.

Anladık Cihan başkandan rahatsız oluyorsunuz. Adamın profili sizin bildiğiniz kahvehane köşelerinde onun bunun hakkında dedikodu üreten cinsten değil. Destek olmuyorsunuz yarın aday olursa millet sizin yüzünüze bakmaz diye endişeniz var. Kabul.

Yazdıklarımı yapamıyorsanız hiç olmazsa 6 ok için verdiği mücadeleye, partisi için kendi sağlığını hiçe sayan bir adama saygı durun ve icraatlarına engel olmayın bari. Kişisel başarı zaten arkasından gelir.

Bakın 100 yaşında partinizin yakın zamanda ilçe binası kendi mülkü olacak. Mülk edinme projesi dahi Çayırova ilçesinde CHP için büyük bir hayal iken gerçeğe döndü. Halbuki sizlerde biliyorsunuz bu güne kadar CHP’ye mülk edindirme projesi diye başlayan masalların sonunda kimlerin ne kadar mülk sahibi olduklarını.

Partiniz başarılı olursa örgütünde size vereceği mutlaka bir görev olacaktır. CHP örgütleri kendi içlerinden, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, donanım ve bilgi sahibi, birikimi ve tecrübesi olan, 6 oku ideoloji olarak kabul etmiş, örgütün her üyesine temas etmiş, başarılı, enerjik, heyecanlı, toplum içinde itibar gören, sevilen ve sayılan bireylerini hak ettiği makamlara taşımayı her zaman bilmiş ve gelenek haline getirmiş dünyadaki tek siyasi yapıdır. Bu yapının, CHP'nin bir ferdi olmanın keyfini ve heyecanını yaşayabilmenizi umuyorum. Cihan başkanınıza sahip çıkın. Yoluna taş koyup kuyusunu kazanacağınıza yanında olun ve örgütünüzün başarısı ile gurur duyun.

Cebiniz, Gönlünüz ve beyniniz Hep Dolu Olsun.