İrfan Yormaz


TOGG’UN YAKITINI ÜRETİRSEK…

Yerli değil, Parçaları ithal, Montaj araba falan bırakın bu işleri.


Evet Ak Parti iktidarının bana göre karnesi zayıf dolu. Öyle hatalar yapıldı ki artık iyi işler yapılsa dahi samimi gelmiyor.

Ama,

TOGG yakıştı.

Hele hele TOGG ile DEVRİM’in yan yana görüntüsü çok yakıştı.

Otomotiv devi Alman ve Fransızların parçalarını Türkiye için ürettiği aracımız banttan indi.

Evet eleştirelim ama sahip çıkalım.

Çin yaptı bizde yapabiliriz.

Yerli otomobil siyasi değil milli bir mesele.

İşin özü; nasıl ki biz Türkiye’de Mercedes, BMV, Opel gibi dünya devi otomobil markalarının parçaları üretiliyorsa bizim TOGG’un da ilk banttan inen aracının parçaları çeşitli ülkelerde TÜRKİYE adına yapıldı. Yani Çin, TOGG’un bataryasını üretirken kendine değil TÜRKİYE için üretti.

Fikri Işık'ın çöp yaptığı 40 milyon doların hesabını soralım ama bu araca sahip çıkalım.

İyi bir yerli teknoloji ile parçalarını bizim yapacağımız döneme ulaşıp birde kendi aracımıza yakıtı da kendimiz yaparsak.

Hayali bile güzel.

Düşünün TOGG parçalarını biz yapar hale geliyoruz. Dünyanın tüm teknolojilerini kurduğu üsler ile kopyalayan hatta Türkiye’de bu Çin malı diye burun kıvırdığımız bir kopyalama teknolojisi üreten Çin, bugün dünyanın en büyüğü oldu.

Boru kötüleyen siyonist raporların aksine Türk mühendisler TOGG'un yakıtını BOR'dan üretirse kendi pazarımıza satış rakamlarına kimse inanamaz.

Hem TOGG 'u hem de bordan üretilen yakıtını ihraç ederiz.

Pakistan, Afganistan, Özbekistan,  Kazakistan, Mısır, Lübnan, Suriye, Yemen, Bangladeş, Gürcistan başta olmak üzere birçok ülkede pazar bulmanın yanında BOR'un Avrupa'ya ve dünya pazarına girmesini kimse engelleyemez.

Bu nedenle TOGG’a sahip çıkmak milli bir mesele.

Elbette, yapanlar, yaptıranlar siyasi olarak bu gelişmeden nemalanmak isteyecekler, bu en doğal hakları. Ama siyasi rekabetinde bir adabı olmak zorunda.

Asra 1 Kala, Cumhuriyet’in 99.yılında Hem En büyük bayramı kutlamak, hem TOGG’un o muhteşem görüntüsünü görme fırsatı yakalamak çok güzeldi.

Cebiniz, Gönlünüz ve Beyniniz hep dolu olsun.